23 - 31 Oct. Cluj-Napoca

Emma Raducanu: „Aș fi fericită să ajung în semifinale, dar e mult prea departe, mă gândesc doar la meciul de marți”

La conferința de presă virtuală ținută după antrenamentul ei de duminică, Emma Raducanu a vorbit cu jurnaliștii români și străini despre cum se simte în România și cum a fost primită la Cluj, așteptările ei înainte de Transylvania Open și cum resimte perioada prin care trece, după câștigarea US Open.

Iată principalele idei:

Despre situația grea prin care trece România în acest moment, din cauza pandemiei, și mesajul ei pentru români

„Sunt vremuri grele pentru toată lumea, dar vreau doar să spun că trebuie sa fim încrezători pentru că, pe termen lung, putem să fim mândri de noi că am ieșit din această situație. Tot ceea ce va urma bun va fi cu atât mai dulce din cauza perioadei grele prin care trecem acum. Le spun să o țină așa, să fie fericiți și încrezători.”

Despre descoperirea Transilvaniei și orașului Cluj

„Este frumos, simt că există mai multă natură și mai multă verdeață în această parte a țării. Am fost doar în București până acum și îmi place la fel de mult și acolo, pentru că am amintiri grozave, dar cred că este cu siguranță un peisaj diferit.”

Lucrurile preferate din România

Îmi plac sarmalele, ciorba, oamenii și umorul, e foarte bine aici.

Dacă a avut șansa să viziteze orașul sau să încerce mâncarea

Voi merge la București după ce termin turneul, dar mi-ar plăcea să vizitez Clujul, arată atât de bine din câte am văzut până acum. Dacă aș avea timp, mi-ar plăcea să îl vizitez.

Despre cadourile pe care le-a primit de la turneu

Am primit ulei de măsline, ulei balsamic și niște ciocolată. Nu am primit țuică, dar nici nu aș încerca asta înainte de un turneu (râde). 

Cu ce așteptări intră în turneu

Vreau doar să mă simt bine, este sfârșit de sezon, așa că abia aștept cu nerăbdare să joc, e un efort considerabil la sfârșitul anului.  

Cum face față presiunii după câștigarea US Open-ului și cât o afectează

Nu simt că mă afectează, sunt foarte încrezătoare și chiar mă bucur de întregul proces și de experiențele prin care trec, sunt încă nouă în tur. Vreau să profit de oportunitățile pe care le am. Nu simt că mă afectează pe mine sau că îmi afectează tenisul. Încă mă antrenez din greu și fac totul la fel, nu este nimic diferit, trebuie doar să merg în multe locuri grozave, ceea ce este un bonus, cu adevărat.

Dacă succesul e așa cum și l-a imaginat

Totul are un ritm mai rapid și nu mi-am dat seama cât de rapid este decât după New York, nu am avut timp liber sau să mă pregătesc pentru Indian Wells, cred că am fost obosită acolo. Am învățat din asta și mă adaptez, așa că voi continua să învăț pe măsură ce joc mai mulți ani. Când eram mică, succesul însemna să câștig un Grand Slam și am făcut-o.

Despre prietenia pe care o are cu Gabriela Ruse și dacă au vorbit despre meciul dintre Gabi și Simona

Nu am vorbit despre tenis. Mă înțeleg foarte bine cu Gabi, ne știm de puțin timp, dar parcă ne cunoaștem de o mulțime de ani, e foarte drăguță. Nu am vorbit despre tenis, știu că este prietenă și cu Simona, sunt sigură că va fi un meci grozav și abia aștept să-l văd.

Despre o posibilă semifinală cu Simona

Aș fi fericită să ajung în semifinale, dar asta e mult prea departe, mă gândesc doar la meciul meu pe care îl joc marți. Vreau să tratez fiecare meci cu seriozitate și mă concentrez doar pe fiecare meci în parte. Vreau să iau câteva învățături din această săptămână, simt că totul a fost ca un proces după New York, așa că doar adaug la experiență. Și dacă acea experiență este pozitivă sau dacă sunt puțin dezamăgită de performanța mea, pe termen lung știu că va da roade. O iau ca pe o victorie indiferent ce se întâmplă.