23 - 31 Oct. Cluj-Napoca
23 - 31 oct.
Cluj-Napoca
23 - 31 oct.
Cluj-Napoca

Transylvania Open Early Preview | Ce vedem la finalul lunii la Cluj

Nu mai sunt multe zile până când tenisul de înaltă clasă va reveni la Cluj, odată cu ediția inaugurală a Transylvania Open. După săptămâna splendidă pe care am trăit-o împreună în vară, la Winners Open, ne pregătim acum de una cu adevărat magică. Și nu e doar un joc de cuvinte; calitatea jucătoarelor care vor fi prezente în mai puțin de trei săptămâni la BT Arena ne spune că vom avea parte de câteva zile de tenis de cel mai înalt nivel. 

Sunt câteva motive care fac acest turneu un must-see și îi dau o aură aparte. Hai să le vedem pe scurt, iar în săptămânile următoare le vom dezbate pe larg. 

Simona revine acasă

Pentru prima dată de la titlul cucerit la București în 2016, Simona Halep va juca un turneu WTA în fața propriilor suporteri. Cu 22 de titluri în palmares, Super Simo este de departe cea mai titrată jucătoare dintre cele prezente pe tablou. O viitoare jucătoare de Hall of Fame, mai mult ca sigur, Simona nu a putut avea anul pe care și l-a dorit, fiind afectată de accidentări, însă are toate intențiile să îl termine în forță, dovadă programul ei aglomerat din octombrie. Simona își va dori mult un rezultat frumos în fața unei tribune care o adoră la Cluj, tocmai ca să închidă sezonul pe o notă pozitivă și să pună astfel bazele unui început tare în 2022. Ultima ei prezență la Cluj într-un meci oficial a fost în 2018, când ea a adus două puncte României în meciul de Fed Cup – actuala BJK Cup  – contra Elveției. Acum, fanii o vor putea vedea în premieră într-un turneu WTA. 

Emma revine și ea acasă, într-un fel

Jucătoarea momentului în tenisul mondial este în continuare Emma Raducanu, care a făcut istorie la propriu la US Open, în cel mai bun sens al acestei exprimări. Prima campioană de Grand Slam din istorie care vine din calificări, Emma are nu doar prezentul de partea ei, ci și viitorul, pentru că mai mulți specialiști o consideră o jucătoare capabilă să-și adauge multe alte titluri mari în palmares. Despre conexiunea cu România a Emmei știe toată lumea, s-a vorbit mult, și ea va face, fără doar și poate, prezența Emmei la Cluj una cu adevărat specială, pentru că va fi prima ei apariție în România, într-o competiție WTA, și va fi foarte interesant să o vedem jucând și căutând titlul la Transylvania Open. Fanii o vor primi cu brațele deschise. 

Candidate la WTA Finals

Dacă Simona păstrează în acest moment doar șanse teoretice, sunt alte jucătoare de top de pe tabloul Transylvania Open care au în fața lor perspectiva unei calificări pe ultima sută de metri la WTA Finals, competiție găzduită anul acesta de Guadalajara. Elise Mertens, de exemplu, este în această săptămână pe locul 10 în Race și va fi foarte interesată să adune cât mai multe puncte la Cluj. Anett Kontaveit, alt nume de marcă de pe tabloul turneului clujean, e acum pe locul 16 și păstrează și ea șanse. Mertens și Kontaveit sunt cele mai interesate să lege victoriile la Cluj, dar în funcție de evenimentele care se vor petrece în circuit până atunci și de cum va arăta clasamentul la ora turneului din BT Arena, sunt șanse să vedem și alte jucătoare extrem de motivate pentru o eventuală calificare. 

Istoria sezoanelor recente din WTA ne-a arătat cum, în astfel de situații, sportive de top care au nevoie de puncte joacă pe viață și pe moarte în ultima săptămână a sezonului și, în câteva rânduri, au reușit chiar să câștige titlul. 

Nume îndrăgite de fani vin la Cluj

Campioana Winners Open, Andrea Petkovic, și-a ținut promisiunea făcută chiar pe teren, la ceremonia de premiere a turneului pe care l-a câștigat în august, și va veni la Transylvania Open ca să încerce dubla. Învinsa ei din finală, Mayar Sherif, și-a atras și ea mulți admiratori la Cluj și, după cât de frumos a luptat în august, în mod cert spectatorii o vor încuraja și acum. Irina Begu se întoarce și ea la Cluj, unde a făcut meciuri frumoase la Fed Cup, și va fi și ea cu siguranță printre preferatele tribunei. 

Valul nou e bine reprezentat

Nu e doar Emma Raducanu din generația nouă sau mai nouă pe tabloul Transylvania Open, ci și jucătoare precum Paula Badosa, Marta Kostyuk, Anastasia Potapova sau Maria Camila Osorio Serrano, toate cu rezultate importante în ultima vreme. E un tablou cu un mix grozav de personalități, stiluri de joc, momentum de formă și motivații. Și asta e doar cu ce avem acum pe tablou. Mai mult ca sigur, configurația finală a acestuia, după ce vom cunoaște și wild card-urile, și jucătoarele venite din calificări, va fi și mai ofertantă.

În săptămânile următoare vom vorbi pe rând despre toate jucătoarele care vor evolua la Cluj, așa că nu uita să ne urmărești! 

Powered By the creators of