Shop Transylvania Open Tickets
3 - 11 feb. 2024 Cluj-Napoca

Mara Gae: „Am văzut ce înseamnă tenis de înaltă clasă și sunt bucuroasă pentru asta”

La precedenta ediție a Transylvania Open, când a avut ocazia să se prezinte fanilor tenisului de la noi, adolescenta Mara Gae a reușit nu doar să impresioneze cu loviturile ei puternice, pline, dar mai ales să-și ofere dovezi importante că-i pe drumul bun.

Acum, după ce-a jucat din nou în calificările turneului de la Cluj, Mara a vorbit despre ce a învățat din a doua ei experiență la un turneu WTA250.

„Mi se pare extraordinar că organizatorii au reușit să pună la punct o nouă ediție într-un timp atât de scurt și, mai ales, să-l facă la un nivel poate chiar mai bun decât cel din toamna anului trecut. Turneul are în acest an un mental coach, un mental health department, ceva cu totul nou pentru mine – așa ceva în juniorat nu există. E important să fie cineva care să te asculte, care să încerce să te înțeleagă mai ales acum, când faci pasul spre WTA, e important să știi că dacă ai nevoie de un ajutor e cineva acolo pentru tine.

Turneul mi se pare la un nivel extraordinar. Am înțeles de la foarte multă lume că hotelul este extraordinar, au reușit să pună calificările și main draw-ul în același hotel, ceea ce nu s-a întâmplat în alți ani, iar ăsta e un plus, pentru că ești mai aproape de club. Nu mai vorbesc de mașini: să ai un Porsche care te duce și te aduce de la hotel la baza de pregătire! E un turneu fantastic, își merită titlul de cel mai bun turneu WTA250 din lume.”

Despre meciul foarte greu, dar și foarte special, în calificări împotriva lui Alize Cornet, Mara a spus:

„Pot să spun că a fost efectiv o onoare pentru mine să joc cu Alize Cornet. Anul trecut, am jucat Roland Garros-ul la junioare, și ea a fost cea care ne-a făcut nouă, junioarelor din competiție, prezentarea turneului. Faptul că la numai câteva luni am ajuns să joc contra ei mi se pare incredibil. Nu m-am gândit niciodată că voi apuca să joc împotriva ei.

Rămân cu multe lucruri pozitive după acest meci. A fost un meci bun, în condițiile în care nu am avut meciuri în picioare, nu am mai jucat de două luni. Trebuie să fiu realistă: am jucat împotriva unei jucătoare care a fost în Top20 mondial. Chiar nu înțeleg ce căuta în calificări… Sunt mulțumită că m-am ținut de planul pe care l-am discutat cu antrenorii, emoțiile au fost, desigur, acolo, dar e normal. Mi se pare că am avut mentalitatea bună, că am gestionat mai bine punctele, că am fost mult mai limpede decât anul trecut, chiar dacă atunci am făcut un scor mai bun. Acum n-am mai fost atât de agitată, am fost mai calmă și mai ales mai bătăioasă, pentru că așa sunt eu. Eu zic că mi-am arătat un pic colții.

Este un început de an bun, nu e puțin lucru să ai posibilitatea să joci împotriva unei jucătoare cu palmaresul lui Alize, care a avut meciuri și victorii cu Serena Williams sau Simona Halep. Am gustat ce înseamnă tenis de înaltă clasă și sunt bucuroasă pentru asta. A fost cu siguranță jucătoarea cea mai tare cu care am jucat până acum! E un meci de impact și un punct de plecare. S-a văzut că este mai sus mental și că are experiență mai mare. Ea are 34 de ani, eu 18. S-a văzut în momentele importante, când a plusat cu o servă bună sau un plasament incredibil al mingilor, însă ca viteză de joc mi se pare că am fost acolo și că diferența nu a fost neapărat jocul în sine, cât mentalitatea, tactica, limpezimea. Sper să am ocazia să conversez cu ea cât mai stau la turneu, să am un feedback din partea ei.”