Shop Transylvania Open Tickets
3 - 11 feb. 2024 Cluj-Napoca

Anna Blinkova: „Viața mea s-a schimbat complet după victoria de la Transylvania Open”

Am vorbit cu Anna Blinkova, campioana din 2022 de la Cluj, despre ce s-a schimbat în cariera ei după succesul de acum doi ani, dar și despre așteptările pe care le are la Transylvania Open 2024.

Anna, bine ai revenit la Cluj! Cât de importantă a fost victoria ta din 2022 de la Transylvania Open? Ce s-a schimbat pentru tine după turneul câștigat aici acum două ediții?

Victoria din 2022 a fost absolut incredibilă! Tot anul acela visasem să fiu în Top 100. Mă gândeam la asta tot timpul, eram obsedată de idee și nu mai reușeam să câștig niciun meci. Era atât de multă presiune asupra mea încât nu mă regăseam. În octombrie 2022, ajunsesem pe locul 140. Până la final de an, mai urma să joc la Cluj-Napoca, plus încă două turnee. Deja reportasem visul să mai prind Top 100 pentru următorul sezon. În acel moment, brusc, m-am relaxat complet. Când a apărut prima listă a turneului de la Cluj, eram a 14-a în afara locurilor din calificări și cred că am avut confirmarea intrării în competiție cu abia o oră înaintea termenului-limită. Până la urmă, am câștigat turneul venind din calificări. Am fost foarte relaxată pe tot parcursul turneului, nu aveam niciun fel de așteptări. Iar victoriile s-au legat miraculos. Într-o săptămână, eram deja pe locul 80 WTA, visul mi se împlinise! Iar anul următor jucam pe tabloul principal de la Australian Open și la celelalte turnee de Grand Slam.

Deci viața mea s-a schimbat complet după momentul Cluj 2022. Am realizat ce mentalitate ar trebui să am pentru a juca la acest nivel. Sigur, această mentalitate nu e ușor de ținut tot timpul, pentru că e întotdeauna stres, întotdeauna aveam așteptări, întotdeauna e presiune. Dar acum caut să mă calmez, încerc să nu mă mai las copleșită de așteptări.

Cum e experiența Transylvanian Open 2024 pentru tine, cum ți se pare turneul de anul acesta?

Eu am zis că e cel mai bun turneu (WTA250) chiar înainte de a fi votat oficial. Organizarea este la cel mai înalt nivel. Lounge-ul jucătoarelor, în care suntem acum, este cel mai bun lounge pentru jucători din lume. Canapele câte vrei, ai unde să te relaxezi, gustări și fructe peste tot, musli, sucuri, cafea, barista, ai totul! Sunt scaune de masaj, erau și ceva jocuri video la un moment dat. Apoi, terenurile de joc sunt frumoase: iubesc culorile, negrul și movul, sunt pur și simplu magnifice pentru un turneu feminin, îmi place suprafața. Sala de sport e foarte importantă pentru orice eveniment de tenis, iar sala de aici e mare, eu obișnuiesc să fac sprinturi, iar aici poți face și sprinturi în ea. Nu mai vorbesc de dotări, sunt excelente. Hotelul e chiar alături. Îmi plac și mașinile: te simți ca o regină când urci într-un Porsche. Centrul orașului nu e departe, chiar duminică am fost la o plimbare prin Piața Unirii. Îmi place restaurantul Toulouse, asta poate și pentru că mai nou locuiesc și mă antrenez în Franța, iar toată echipa mea este franceză.

Ce părere ai despre tabloul din acest an? Mulți spun că acesta e cel mai bun draw din istoria Transylvanian Open.

Într-adevăr, există o mulțime de jucătoare foarte bune, chiar și în „qualies” sunt nume mari. Multe jucătoare bune vin să concureze aici, pentru că le place acest turneu. Toate venim aici pentru a ne bucura de atmosferă și toate încercăm să rămânem cât mai mult. Toate suntem aici pentru a câștiga (zâmbește).