Shop Transylvania Open
1-9 February 2025 Cluj-Napoca

Gabi Ruse, înainte de prima ei semifinală din 2021 încoace: „Am vrut să le arăt tuturor că se poate”

Gabi Ruse era fericită, dar obosită, la capătul unei zile intense, în care a câștigat sfertul de finală de la simplu, și apoi a mai avut de jucat și sfertul de la dublu, acolo unde a cedat, alături de Alycia Parks.

„Mi-am dorit extrem de mult să ajung în semifinală, a fost un meci foarte greu, cu o adversară dificilă, care aleargă și scoate tot, a trebuit să dau tot ca să pot câștiga azi și mă bucur că am arătat din nou cel mai bun tenis al meu.”

Gabi a spus că s-a simțit mult mai bine fizic, după ce avusese probleme cu o zi înainte, creditând-o pe Nicola, fizioterapeuta ei, pentru acest lucru. De altfel, a amintit constant despre importanța prezenței echipei ei alături de ea în formulă completă. De asemenea, jucătoarea nu a uitat să mulțumească în câteva rânduri publicului pentru susținerea pe care i-a oferit-o. 

Despre o eventuală finală, Gabriela a spus că ia lucrurile pas cu pas: „Nu mă gândesc departe. Au fost atât de grele meciurile încât nu mi-a stat nicio secundă gândul la finală, sau la titlu, am luat punct cu punct și cred că de asta am și reușit să joc bine până acum.”

Gabi Ruse a reușit această semifinală, prima a ei din 2021 încoace, cu un wildcard, a cărui utilitate s-a văzut din plin. „Am venit foarte încrezătoare și pe această cale vreau să le mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine, și lui Patrick pentru că mi-a dat această șansă. În ultima vreme m-am simțit bine la Cluj și am arătat un tenis foarte bun. M-am bucurat de tot ce s-a întâmplat aici și de echipă că a fost alături de mine. Am vrut să le arăt tuturor că se poate.”

Gabi mai spune că a lucrat mult pe partea mentală în ultima vreme și crede că asta o să se vadă tot mai mult. „Odată cu timpul te maturizezi și cred că înveți ce-i mai important pentru tine. Cred că orice jucătoare ajunge la un moment dat în cariera ei să-și dea seama ce-i face bine și ce nu”. În plus, spune ea, „am îmbunătățit mult constanța. Am reușit să nu mai greșesc atât de mult. Sunt foarte agresivă, îmi place mult să domin punctele, cred că tenisul meu arată cel mai bine atunci când am încredere în mine.”