Shop Transylvania Open Tickets
3 - 11 feb. 2024 Cluj-Napoca

Masarova: „Va trebui să joc tenisul meu cel mai bun cu Gabi Ruse”. Ana Bogdan: „Cu siguranță voi reveni!”

Calificată în semifinale după două victorii cu jucătoare din România (Miriam Bulgaru și Ana Bogdan), Rebeka Masarova se pregătește să o întâlnească pe a treia; iberica va fi față în față cu Gabriela Ruse sâmbătă, dar și cu publicul tot mai gălăgios de la Cluj, care i-a pus, la rându-i, probleme. „Măcar acum sunt obișnuită cu publicul”, a glumit ea, după meciul câștigat în sferturi.

Rebeka i-a dat mult credit Anei Bogdan, spunând în câteva rânduri că aceasta este o jucătoare excelentă. „A fost chiar dificil la început, pentru că ea a jucat atât de bine. Mi s-a părut că joc bine la început, dar ea a jucat mai bine. În setul doi, de îndată ce am făcut break, l-a recuperat, așa că a fost dificil mental să rămân în meci. În tiebreak am avut un pic de noroc și l-am luat, iar în setul al treilea poate am schimbat un pic tactic”, spune Masarova, care a adăugat:

„Cred că am jucat bine cu reverul, m-am mișat bine, am făcut-o pe Ana să lovească o minge în plus ori de câte ori am putut, și am servit bine, asta m-a ajutat.”

Despre Gabriela Ruse, Masarova a spus: „Are o săptămână foarte bună aici. Știu că a avut o perioadă mai dificilă din 2021, sezonul ei bun, dar pare că și-a revenit și joacă acasă, așa că va trebui să joc tenisul meu cel mai bun ca să am o șansă”.

La rândul ei, Ana i-a dat și ea credit Rebekăi. „Pe de o parte, chiar îmi pare rău că am ieșit din această competiție pentru că îmi place foarte mult acest turneu, dar trebuie să-i acord credit și ei, pentru că a jucat foarte bine și n-a cedat nicio secundă. Au fost câteva momente în care, dacă aș fi luat alte decizii, poate scorul ar fi fost în favoarea mea, dar per total sunt mulțumită și mă gândesc la ce urmează, sunt optimistă și sunt recunoscătoare pentru acest an.” 

„La un moment dat am simțit și această oboseală care se acumulase și poate și de asta nu am luat deciziile potrivite. Au fost niște meciuri pe care cu siguranță n-o să le uit, am făcut un turneu frumos. E turneul meu preferat, cu siguranță voi reveni.”

Ana a încheiat urându-i succes Gabrielei Ruse în duelul cu Masarova: „Da, chiar îmi doresc să fie o româncă în finală și poate chiar să și câștige acest turneu, îi doresc mult succes.”