Shop Transylvania Open Tickets
3 - 11 feb. 2024 Cluj-Napoca

Tamara Korpatsch îi oprește parcursul Evei Lys și se califică în prima ei finală WTA a carierei

Tamara Korpatsch devine prima jucătoare calificată în finala Transylvania Open 2023 după o victorie rapidă în fața Evei Lys, surpriza acestei ediții. Korpatsch a trecut de Lys, 6-4, 6-3, în ceea ce a fost cea mai clară victorie a ei la Cluj în această săptămână. 

Korpatsch merge astfel în prima ei finală WTA a carierei, acesta fiind și cel mai relevant rezultat pe care îl obține la nivelul circuitului WTA. În urma acestui rezultat, Tamara se apropie de cel mai bun loc ocupat în clasamentul WTA, ajungând, de săptămâna viitoare,  în jurul locului 80. 

Întreaga săptămână, Korpatsch a fost jucătoarea care s-a adaptat cel mai bine adversarelor și a stilurilor lor de joc. Nu a excelat în toate meciurile, dar de fiecare dată a reușit să schimbe planurile de joc, să deranjeze adversara, să-și scoată adversara din zona de confort. Iar peste asta, a jucat întotdeauna bine punctele mari: când setul s-a apropiat de final, Korpatsch a accelerat, a presat și a fost foarte atentă cu selecția loviturilor, obținând, în cele din urmă, ce și-a dorit. 

În felul acesta a învins-o pe Jodie Burrage, salvând mingi de meci și revenind de la 1-5 în tiebreak-ul setului decisiv și tot așa a reușit să o întoarcă pe Daria Snigur. 

Astăzi, contra Evei Lys, care a jucat un tenis sigur și exact toată săptămâna, Korpatsch a jucat impecabil tactic, reușind să descompună piesă cu piesă jocul solid al adversarei: nu i-a dat mult ritm, a alternat loviturile, căutând să joace înalt, cu mult top spin pentru a o determina să lovească de la nivelul umărului, ca apoi să surprindă cu lovituri accelerate, plate. 

Meciul a fost controlat în totalitate de Korpatsch, care nu a avut mari emoții sau dificultăți, acesta fiind, de fapt, prima victorie reușită de Tamara în două seturi.

Pentru primul său trofeu WTA, Korpatsch va avea o misiune și mai grea: o va întâlni pe Gabriela Ruse și va trebui să reziste și presiunii pe care o va pune publicul.