Shop Transylvania Open Tickets
3 - 11 feb. 2024 Cluj-Napoca

Gabriela Ruse se califică în finala Transylvania Open după o victorie dominantă cu Rebeka Masarova

Gabriela Ruse se califică în finala Transylvania Open după o victorie superbă în fața favoritei 4 a turneului, Rebeka Masarova. Gabriela a învins-o, 6-1, 6-4, pe Masarova și merge în a treia sa finală WTA a carierei, după cele de la Hamburg și Palermo, ambele jucate în 2021.

Gabriela continuă astfel un parcurs excelent la Cluj, unde le-a învins până acum pe Alycia Parks, favorita 2, apoi pe Anna Bondar, pe Emiliana Arango și, acum, pe Masarova.

E un rezultat cu o semnificație specială, un rezultat care o readuce pe Ruse în prim-planul tenisului mondial.

În meciul de astăzi, contra Rebekăi Masarova – o jucătoare solidă, înaltă, cu un stil de joc pur ofensiv, care își câștigă punctele prin loviturile în forță – aceasta s-a aflat în majoritatea meciului în defensivă, fiind obligată să se apere. Ruse a ținut-o, prin jocul său alert și agresiv, în spatele liniei de fund și a obligat-o să acopere terenul, dintr-un colț în altul, făcându-și viața ușoară astfel.

Românca a fost și azi precum în restul săptămânii: relaxată, parcă eliberată de orice presiune și stres, iar asta s-a simțit și în jocul ei. A gestionat bine punctele importante, a lovit curat și a avut o libertate aparte în lovituri: a lovit fără rețineri, a acceptat momentele mai slabe, când erorile s-au adunat în dreptul ei, și nu a lăsat nimic să îi afecteze starea.

De altfel, aceasta a fost una dintre cheile succesului ei din această săptămână. Stilul lui Gabi e unul care vine la pachet cu riscuri. Dar românca a reușit să țină sub control numărul erorilor neforțate în această săptămână și a știut să gestioneze excelent momentele complicate. Când găsește o astfel de combinație – joc fără griji, fără să se lase afectată de presiune, și numărul erorilor păstrat sub control – Ruse e greu de scos de pe teren. Nu doar că lovește puternic, dar are și o intensitate deosebită, cu care își sufocă adversara.

Gabriela rămâne neînvinsă în semifinalele WTA, câștigându-le pe toate cele trei jucate. Pentru al doilea său trofeu WTA, Gabriela o va înfrunta în finala Transylvania Open pe Tamara Korpatsch, cea care a învins-o în două seturi pe Eva Lys. Aceasta va fi a treia lor întâlnire, ultimele două meciuri fiind câștigate de Ruse, în câte trei seturi.

Ruse devine, de asemenea, a doua româncă ce joacă o finală la Transylvania Open.