Shop Transylvania Open
1-9 February 2025 Cluj-Napoca

Tamara Korpatsch: „Înseamnă mult pentru mine, e prima mea finală. Sper că acesta va fi anul meu”

Tamara Korpatsch trăiește o săptămână minunată la Cluj, acolo unde a reușit prima ei finală WTA a carierei la a patra încercare (ea pierduse precedentele trei apariții într-o semifinală). A reușit asta după un traseu excelent, în care a jucat un tenis foarte solid și a găsit soluțiile tactice potrivite de fiecare dată în victoriile cu Jeanjean, Burrage, Snigur și Lys. Un traseu în care a revenit de la 1-5 în tiebreak-ul decisivului cu Burrage și de la un break dezavantaj în decisiv cu Snigur.

Tamara e, deci, obișnuită să lupte. Așa s-a întâmplat și în semifinala cu Eva Lys, pe care Tamara a învins-o în două seturi, și despre care ne-a spus că ”a fost un meci greu, Eva este o jucătoare puternică și joacă un tenis bun. Am luptat până la capăt, sunt foarte fericită că voi juca prima mea finală WTA și sper că voi face un joc bun duminică.”

Tamara spune că a căutat să fie agresivă, dar a încercat și să varieze, să adauge slice-uri, să o facă pe Eva să alerge mai mult decât ea, să schimbe direcția. Toate astea sunt lucruri pe care Tamara le-a făcut foarte bine în tot turneul.

Cât de important pentru ea acest rezultat? „Înseamnă mult pentru mine, e prima mea finală în WTA. Îmi place mult la Transylvania Open. Am fost și anul trecut, mi-a plăcut mult, dar am pierdut în al doilea tur al calificărilor, apoi și în primul tur ca lucky-loser. La primul meci de anul acesta mi-am zis că nu am câștigat niciun meci pe acest Center Court, dar uite că acum nu mă mai opresc din câștigat. Sper că acesta va fi anul meu!”

Anul trecut, meciul din turul 1 de la Transylvania Open despre care amintește Tamara i-a scăpat acesteia printre degete, germanca ratând două mingi de meci înainte de a fi întoarsă de Dayana Yastremska în trei seturi. Norocul s-a întors în favoarea ei în acest an.

Gabriela Ruse, adversara ei de duminică, a spus despre Tamara că „va fi un meci foarte, foarte greu, întâi de toate din punct de vedere fizic. Tamara e o luptătoare și aleargă foarte bine. Dar îmi doresc din tot sufletul ca voința mea și suporterii care mă vor susține până la ultima minge să facă diferența.”

Va fi a treia întâlnire dintre cele două, Gabriela câștigându-le pe primele două, de fiecare dată în trei seturi, meciuri jucate pe zgură, în 2018 și 2020.