Shop Transylvania Open
1-9 February 2025 Cluj-Napoca

Gabriela Ruse: „E un sentiment extraordinar. Am simțit că a jucat România azi, nu Gabriela Ruse”

Gabriela Ruse a povestit la conferința de presă că și-a stăpânit cu greu emoțiile și lacrimile atunci când a intrat pe teren, înainte de startul semifinalei pe care a câștigat-o cu Rebeka Masarova.

„M-am simțit extraordinar, când am intrat pe teren am fost foarte aproape să plâng. Oamenii care au venit să mă susțină au fost extraordinari azi. Nu doar azi, ci toată săptămâna. Mereu mi-am dorit să joc într-o astfel de arenă. Când eram mică, îmi imaginam astfel de meciuri precum cele din această săptămână.”

Gabi și-a detaliat gestul de a săruta terenul la finalul meciului: „N-am știut cum să-mi manifest fericirea. Am pupat pământul pentru că sunt acasă, în fața oamenilor, mi-am dorit atât de mult să câștig și să nu-i dezamăgesc. Au fost sentimente și trăiri pe care nu le-am mai trăit până acum, nemaicâștigând atât de multe meciuri acasă. E un sentiment extraordinar. Am simțit că a jucat România azi, nu Gabriela Ruse.”

Jucătoarea a admis că a avut mari emoții la final, când încerca să închidă meciul în două seturi, și că i-a trecut prin gând că probabil va pierde setul al doilea, și că se va concentra pe decisiv. Dar „mi-am dorit mult să închid la 5-4”.

Despre finală, Gabi Ruse a vorbit frumos despre adversara ei: „Nu mă gândesc la trofeu, va fi un meci foarte, foarte greu, întâi de toate din punct de vedere fizic. Tamara e o luptătoare și aleargă foarte bine. Dar îmi doresc din tot sufletul ca voința mea și suporterii care mă vor susține până la ultima minge să facă diferența.”

Indiferent de rezultatul finalei de duminică, Gabriela spune că va păstra mereu Clujul în inima ei: „În primul rând, la Cluj am câștigat primul meu meci de Fed Cup, a fost unul dintre cele mai importante momente ale carierei mele. Cred că după acest turneu cariera mea va arăta altfel.”

Gabi va fi prima româncă de la Simona Halep în 2021 care joacă finala Transylvania Open: „Simona a fost mereu idolul meu și va fi câte zile voi avea. Mă bucur că i-am egalat performanța de aici, de aici înainte e bonus.”

Gabriela i-a mulțumit lui Patrick Ciorcilă, directorul turneului, pentru wildcard-ul oferit: „Am fost colegi 10 ani și prieteni, înainte de orice. El mereu m-a susținut și mă bucur că i-am arătat că pot”.

Gabriela Ruse: „Eu ce-mi doresc e ca lumea să înțeleagă că dacă ești sănătos și îți dorești cu adevărat, orice se poate, așa cum și eu mi-am arătat. Tenisul e bonus. Faptul că m-am simțit cu adevărat bine pe teren a fost cel mai important lucru pentru mine.”