Shop Transylvania Open Tickets
3 - 11 feb. 2024 Cluj-Napoca

Tamara Korpatsch trece de Gabi Ruse, devine noua campioană de la Transylvania Open!

Tamara Korpatsch e noua campioană a turneului Transylvania Open! Tamara Korpatsch o învinge pe Gabi Ruse în două seturi, 6-3, 6-4, și câștigă primul ei trofeu WTA 250 din carieră.

Gabriela, care a acuzat probleme fizice azi, a început finala furtunos: a deschis cu break, s-a distanțat la 3-0, înainte ca jucătoarea din Germania să lege șase game-uri pierdute la rând. În timpul acesta Gabi a cerut intervenția fizioterapeutului pentru o problemă la gleznă.

Dincolo, Korpatsch și-a adaptat foarte bine planul de joc: a apelat la mingi înalte, a rupt ritmul și a fost inspirată cu selecția loviturilor, trecând de multe ori din apărare în atac. Și cu cât finala s-a prelungit, cu atât problemele fizice ale Gabrielei s-au agravat: s-a deplasat din greu în mai greu, nu a mai putut servi (a fost obligată inclusiv să servească din mână) și s-a chinuit, literalmente, să rămână pe teren, pentru a duce partida până la capăt.

Gabriela și-a îndeplinit – nu fără riscuri – obiectivul de-a termina meciul, iar publicul clujean i-a răsplătit eforturile cu aplauze generoase.

Gabi Ruse rămâne cu drumul frumos frumos de la Cluj: a primit un wild card pentru a participa la Transylvania Open, ea fiind clasată în afara topului 180 WTA, iar acum, o săptămână mai târziu, Gabriela e din nou în prim-plan, se apropie de revenirea în top 100 și și-a demonstrat, prin evoluțiile cu Alicia Parks, Emiliana Arango și Rebeka Masarova, că e capabilă să se întoarcă în elita tenisului mondial.

Cât despre Korpatsch, ea își încheie o săptămână perfectă în cel mai bun mod cu putință. A fost o săptămână în care nu a cedat în niciun moment, s-a regrupat atunci când a fost într-o situație complicată și s-a adaptat permanent la adversare, la joc și la tot ce a avut de înfruntat.