Shop Transylvania Open Tickets
3 - 11 feb. 2024 Cluj-Napoca

Jaqueline Cristian se califică în prima ei semifinală a carierei la Transylvania Open. Harriet Dart își continuă parcursul grozav la Cluj

Jaqueline Cristian se califică pentru prima dată în carieră în semifinalele Transylvania Open după o victorie excelentă contra Anastasijei Sevastova. 6-3, 7-5.

A fost o altă evoluție la un nivel foarte ridicat al lui Jaqueline, care a continuat tenisul bun arătat cu o zi înainte, în victoria cu Clara Tauson. Jaq a fost foarte concentrată, a ales mai mereu soluțiile corecte, foarte exactă și echilibrată în atac și defensivă și a contracarat inspirată încercările Sevastovei de a-i rupe cu scurte ritmul din spatele terenului.

Jaq a condus încă din start, iar singurul moment dificil pentru ea în acest meci a fost de la scorul de 5-3 în setul doi, când a servit pentru meci. De la acest scor, Cristian s-a văzut prinsă din urmă, egalată și având de salvat trei mingi de break consecutive la 5-5. În fața acestei provocari, Jaqueline a raspuns prompt și impecabil: a salvat cele trei mingi de break – toate, câștigându-și punctele, a trecut din nou în avantaj iar la 6-5 a aruncat tot ce a avut mai bun înspre Sevastova pentru a închide în două seturi.

“Sunt foarte fericită că pot să arăt acest tenis în fața fanilor. Am încercat să mă focusez pe mine și pe jocul meu, știu că e o adversară cu multă experiență, dar am încercat să nu mă uit dincolo de fileu, să fac ce știu mai bine, să mă bucur că sunt pe teren și să termin meciul împăcată, indiferent de rezultat.”

Rezultatul de astăzi o duce pe Cristian în prima semifinală WTA din iulie 2023 încoace (Praga) și va urca până pe locul 70 (cel puțin) începând de luni. De asemenea, devine a treia jucătoare din România, după Simona Halep și Gabriela Ruse, care se califică în semifinalele Transylvania Open.

Pentru a doua ei finala WTA din carieră, Jaqueline se va duela cu învingătoarea meciului Ana Bogdan – Arantxa Rus.

În primul sfert de finală al zilei, britanica Harriet Dart și-a continuat tenisul excelent din această săptămână, învingând-o pe iberica Nuria Parrizas Diaz în două seturi, 6-3, 6-2. Dart traversează o formă impresionantă la Cluj; și-a început turneul din calificări și a cedat un singur set în cinci meciuri (Ghioroaie, Zavatska în calificări – Bondar, Cocciarreto, Parrizas-Diaz pe tabloul principal).

„Sunt foarte fericită, cred că amândouă am avut emoții, sunt fericită că am luptat din greu, mi-am păstrat calmul și am câștigat punctele importante. Nu sunt o jucătoare de dublu, dar îmi place și mă ajută cu jocul de simplu, fiind nevoită să joc sub presiune și să-mi îmbunătățesc jocul la fileu”, a spus Harriet.
Este prima semifinală a carierei pentru Dart, care pierduse în precedentele ei patru apariții în sferturile unui turneu WTA. Harriet îmbunătățește performanța reușită de Emma Raducanu în 2021 la Cluj, precedenta britanică ajunsă în sferturi la Transylvania Open.