Shop Transylvania Open Tickets
3 - 11 feb. 2024 Cluj-Napoca

Arantxa Rus vs. Ana Bogdan | Trei lucruri de urmărit la meciul zilei

Toate meciurile din programul de vineri sunt foarte tari, pentru că includ jucătoare care au multă calitate, cu experiență și cu rezultate impresionante. Ne concentrăm pe meciul al treilea din program, duelul dintre favorita 1, Arantxa Rus și favorita 8, Ana Bogdan.

Miza pentru Ana: prima semifinală la Transylvania Open

Ana Bogdan va încerca astăzi să obțină prima ei calificare în semifinalele Transylvania Open; asta, după un parcurs foarte curat, în care a trecut, în câte două seturi, de Alycia Parks și Erika Andreeva, două victorii de calitate. Ar fi prima ei semifinală într-un turneu WTA din iulie 2022, de la turneul de la Varșovia, când a pierdut finala în fața franțuzoaicei Caroline Garcia. 

Arantxa Rus își poate confirma statutul de favorită

Rus e o jucătoare experimentată, trecută prin multe, dar Transylvania Open e primul ei turneu important pe care îl joacă în calitate de favorită principală. Acest lucru e posibil după ce în 2023 a facut un adevărat tur de forță, jucând și câștigând mult (două titluri ITF, două titluri WTA 125K, un titlu WTA 250). În urma acestor rezultate încrederea, dar și clasamentul ei a crescut mult, intrând în top 50 WTA. Rus joacă, în acest moment, cel mai bun tenis al ei, iar încrederea pe care o are se simte în multe dintre loviturile sale – dar și în răspunsurile pe care le oferă atunci când e cu spatele la zid. 

H2H. Ana Bogdan o conduce pe Rus cu 3-0 la întâlnirile directe

Bogdan și Rus vor juca astăzi pentru a patra oară. Până acum, Ana a învins-o pe olandeză de trei ori în tot atâtea meciuri și a pierdut un singur set. Rus este genul de adversară care îi convine Anei pentru că olandeza nu atacă des, iar asta ar putea crea spațiul pentru ca Ana să își impună ritmul și jocul, per total. 

De asemenea, un alt factor care trebuie luat în calcul este câte resurse de energie mai are Rus, care vine după un meci absolut epuizant cu Alize Cornet.