Shop Transylvania Open Tickets
3 - 11 feb. 2024 Cluj-Napoca

Jaqueline Cristian vs. Ana Bogdan | Trei lucruri de urmărit la meciul zilei

Nu în fiecare zi se întâmplă o semifinală românească în circuitul WTA. Faptul că ea se petrece chiar în România, la Transylvania Open, face totul și mai captivant. Uite trei lucruri notabile legate de duelul de sâmbătă, din BT Arena.

 

O oportunitate majoră pentru ambele

Atât pentru Ana Bogdan, cât și pentru Jaqueline Cristian această semifinală are o importanță semnificativă: calificarea într-o finală WTA după o perioadă notabilă. Ana se poate întoarce într-o finală WTA pentru prima dată din 2022 (Varșovia) iar Jaqueline are șansa unei noi finale după trei ani (Linz, 2021). Bonusul, firește, e că finala va avea loc în fața propriilor suporteri. Indiferent de rezultatul acestui meci, e un început solid de sezon pentru ambele. Și Ana, și Jaq și au reușit, săptămâna aceasta, să își creeze o bază pe care pot construi pentru restul sezonului.

Cât va conta capitolul fizic?

Dacă Jaqueline nu a pierdut niciun set până acum în drumul către semifinale și a fost destul de expeditivă în toate meciurile, la Ana Bogdan lucrurile stau complet diferit. La nici 24 de ore de la meciul maraton cu Arantxa Rus, un meci de trei ore și jumătate în care a părut că a dat tot ce a avut mai bun, Ana va trebui să sape adânc pentru a mai găsi noi resurse în rezervor. În plus, meciul Anei cu Rus n-a fost doar lung, ci și intens și fizic în aproape fiecare moment al lui.

Aici poate fi, de altfel, și cheia meciului: cât de bine s-a putut recupera Bogdan după meciul din sferturi și ce ar mai putea aduce pentru acest meci? În partea cealaltă, Jaqueline a jucat un tenis foarte coerent și agresiv în toate meciurile din această săptămână și, poate cel mai important, nu a avut fluctuații, menținând un nivel ridicat exact atât cât a fost necesar.

2-0 la întâlnirile directe pentru Ana Bogdan

Ana și Jaqueline se vor întâlni astăzi pentru a treia oară în circuitul profesionist. Ana a câștigate cele două meciuri jucate până acum, cel mai recent meci având loc la Parma, în 2023, cu victoria Anei în trei seturi: 4-6, 6-1, 7-6 (1).

Celălalt meci e mai puțin relevant, pentru că s-a jucat în 2012, într-un turneu ITF. În schimb, meciul recent, de la Parma, a fost un meci extraordinar de echilibrat, încheiat într-un tiebreak decisiv. Duelul de azi va fi deschis oricărui rezultat, așadar.