Shop Transylvania Open
1-9 February 2025 Cluj-Napoca

Transylvania Open, ediția 2023, e confirmată oficial!

E oficial: Transylvania Open, singurul turneu WTA250 din România, se întoarce în această toamnă cu o nouă ediție, a treia din istoria turneului. Competiția va avea loc la BT Arena din Cluj, între 14-22 octombrie, iar biletele Early Bird sunt disponibile aici.

Transylvania Open a debutat în 2021, iar prima campioană a fost Anett Kontaveit, în vreme ce Anna Blinkova a câștigat ediția a doua. Eforturile și inițiativele organizatorice au fost recompensate, în 2022, când jucătoarele au votat turneul din Cluj drept cel mai bun din lume la categoria WTA250. 

Ediția din această toamnă va avea loc în chiar ultima săptămână a sezonului regulat din circuitul WTA, precedând WTA Finals. Fanii români vor avea ocazia să vadă la lucru, în singurul turneul european de indoor din această toamnă, cele mai bune jucătoare din România și unele din cele mai bune jucătoare din Top 100 WTA. 

Sorana Cîrstea este prima mare noutate a Transylvania Open. Cu două titluri WTA în palmares și cu locul 21 în lume cea mai bună clasare a carierei, Sorana va juca în premieră la TO. 

Lângă ea, pe tablou, sunt așteptate și alte românce, precum Ana Bogdan și Jaqueline Cristian. 

Patrick Ciorcilă, director Transylvania Open WTA250: ”Suntem mai mult decât fericiți că ne vom bucura și anul acesta de Transylvania Open. Am dus o adevărată luptă pentru a păstra acest turneu la Cluj, pentru că, inițial, oficialii WTA au anunțat întoarcerea în calendarul competițional a turneelor din China. Iar asta ar fi încheiat povestea competiției care s-a bucurat de un mare succes, atât din partea publicului, cât și a jucătoarelor, care ne-au desemnat ca fiind cel mai bun turneu WTA 250 din lume. Toate aceste aprecieri ne-au motivat și am reușit în final să găsim o soluție pentru a continua. Așa că așteptăm fanii tenisului din România, în număr cât mai mare, în Cluj, la Transylvania Open, în 16-22 octombrie. Mai ales că avem jucătoare valoroase de la noi din țară care ne-au anunțat deja că vor să participe la turneu: Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian. Ne așteaptă o nouă competiție puternică și un turneu magic.”

Steve Simon, WTA Chairman and CEO: ”În doar trei ani, Transylvania Open a reușit să devină un turneu favorit pentru jucători și fanii tenisului și suntem încântați să îl primim din nou în Hologic WTA Tour în 2023. Faptul că a fost votat cel mai bun turneu al anului în 2022 este o dovadă a organizării excelente realizate de echipa din Cluj-Napoca, o organizare de care ne vom bucura iar în octombrie, pentru a oferi un turneu de clasă mondială.”