Shop Transylvania Open Tickets
3 - 11 feb. 2024 Cluj-Napoca

E timpul pentru marea finală! Ana Bogdan vs Karolina Pliskova | Preview

Am ajuns la ora mult așteptată, marea finală Transylvania Open, în urma căreia vom afla noua noastră campioană, a patra din istoria turneului. Uite ce trebuie să știm despre meci.

Oportunitatea Anei Bogdan

Ana Bogdan își dorește de mult timp un titlu WTA, îl caută de multă vreme iar acum, după doi ani, s-a pus din nou în situația de a se lupta pentru unul. Faptul că Ana va juca pentru trofeul Transylvania Open, în România, ar putea fi esențial pentru întâlnirea de astăzi cu Karolina Pliskova.

Această calificare în finala de la Cluj e un rezultat excelent pentru jucătoarea română, nu doar în contextul impactului pe care îl are asupra carierei ei, sau în clasament (în urma acestei finale, Ana e la un singur pas de intrarea în top 50 WTA), ci pentru întregul său parcurs din această săptămână, pentru calitatea jocului.

Momentul pozitiv găsit de Karolina Pliskova

Karolina Pliskova a ajuns la Cluj fiind clasată pe locul 78, adică cea mai slabă clasare în clasamentul WTA din 2014 încoace. Din mai 2023 până la Cluj, Pliskova câștigase doar cinci meciuri, nu mai legase două victorii într-un turneu din aprilie (Stuttgart), iar ultimul ei rezultat notabil venise în 2022, la Rogers Cup, când a ajuns în semifinale.

La Cluj, Pliskova a început ușor rezervată turneul, dar de la meci la meci loviturile au început să se deblocheze, să facă puncte și să câștige. Pliskova nu a pierdut niciun set pe tot parcursului săptămânii și a fost, dintre toate jucătoarele, cea mai expeditivă adversară, pierzând doar 21 de game-uri.

Pentru Pliskova e un turneu aproape perfect și ar putea fi acel punct de plecare, declicul pe care îl caută, astfel încât să poată reveni la nivelul normal și la un loc în clasament cât mai sus. Karolina joacă azi a 33-a ei finală WTA, la trei ani distanță de la ultima (Rogers Cup 2021).

H2H: 3-0 pentru Pliskova

Karolina Pliskova a câștigat toate cele trei meciuri jucate cu Ana Bogdan. Pliskova, în special, nu e un match-up ușor pentru nimeni: servește puternic, precis, variat; are un forehand devastator și un joc liniar, dar foarte stabil de pe linia de fund cu care își împinge adversarele prea rapid în defensivă.

Ana are o misiune grea, va trebui să facă eforturi mari pentru a rezista și, probabil, cheia va fi la cât de eficient și deranjant va returna. Dacă reușește să își facă loc în puncte devreme, rapid, atunci șansele ei vor crește considerabil.