Shop Transylvania Open Tickets
3 - 11 feb. 2024 Cluj-Napoca

Karolina Pliskova: „Condițiile și atenția acordată jucătoarelor sunt printre cele mai bune, ceea ce văd la Cluj mi se pare de nivelul unor turnee mai mari”

Încă de când a fost anunțată pe afișul Transylvania Open 2024, Karolina Pliskova a devenit una dintre principalele atracții ale turneului de la Cluj. Fost lider mondial, o jucătoare care a petrecut ani buni în Top 10, Pliskova încearcă să revină spre nivelul ei obișnuit.

Am întrebat-o pe Karolina cum i pare turneul până acum și ce obiective și-a propus săptămâna asta.

Sunt de două zile aici, am venit din Praga, care e destul de aproape, iar condițiile și atenția acordată jucătoarelor sunt printre cele mai bune. În ultimii ani nu prea am jucat turnee de nivelul acesta, dar trebuie să spun că ceea ce văd aici mi se pare de nivelul unor turnee mai mari. Știu că a câștigat de două ori premiul de turneul WTA250 al anului, așa că nu sunt foarte surprinsă.

Știu și că încep cu o jucătoare venită din calificări. Ce-mi doresc e să am câteva meciuri în picioare, două-trei, și apoi orice e posibil. Odată ce câștig încredere, știu că jocul meu e destul de solid, așa că vom vedea. Dar în ziua de azi, toate turneele sunt destul de puternice, nu există adversară ușoară. Trebuie să-mi fac jocul, și dacă reușesc să joc bine, am șanse bune.

Ce ți-ai propus în acest an, cu ce mindset abordezi sezonul? 

Am pierdut câteva puncte în clasament, așa că aș vrea să revin în top 30 sau 20, ca apoi să pot prinde trageri mai bune la turneele mai mari, și de acolo vom vedea. M-am confruntat și cu niște accidentări, așa că obiectivul e mereu să fiu sănătoasă, pentru că odată ce ai accidentări, e mai complicat și nu te mai bucuri așa mult. Așa că acesta e obiectivul pentru anul acesta. Acum sunt ok (n.r: fizic), dar e vorba și de vârstă, la vârsta mea nu mai poți fi niciodată 100%, dar fac tot ce pot să fiu acolo.

Dincolo de clasament, ce te-ar mulțumi cel mai mult în acest an?

Da, clasamentul nu este scopul real, e doar despre a ajunge mai sus ca să nu joci cu cele mai bune jucătoare din primul tur. E mai mult despre a juca bine, a câștiga meciuri, și apoi lucrurile acestea vor veni, automat și clasamentul va crește. Mi-aș dori să câștig un turneu anul acesta. Să vedem, poate e o șansă bună săptămâna aceasta. Dar există o șansă în fiecare săptămână.

Karolina Pliskova va debuta pe tabloul Transylvania Open marți, contra lui Sinnja Kraus, în ultimul meci de pe Terenul Central.