Shop Transylvania Open Tickets
3 - 11 feb. 2024 Cluj-Napoca

Meciul zilei 2 la Transylvania Open: Jaqueline Cristian – Miriam Bulgaru | Preview

După o primă zi în care Blinkova, campioana din 2022 de la Transylvania Open, Rus și Ana Bogdan au arătat toate un tenis excelent în BT Arena, în ziua a doua întră în concurs Karolina Pliskova, fost lider mondial și una dintre cele mai cunoscute de la Cluj, Tamara Korpatsch, campioana en-titre, și patru jucătoare din România: Andreea Mitu va juca contra Anastasijei Sevastovei, Anca Todoni o va întâlni pe Erika Andreeva, iar Jaqueline Cristian și Miriam Bulgaru se întâlnesc pe Terenul Central (nu înainte de ora 18:00).

Uite ce trebuie să știi despre meciul lor:

1. Prima lor întâlnire la nivel mare. Jaqueline Cristian și Miriam Bulgaru se vor duela astăzi pentru prima dată într-un turneu de nivel WTA. Până acum, cele două au mai jucat o singură dată, în circuitul ITF, în 2016, când Jaqueline s-a impus în trei seturi, 1-6, 7-5, 6-2. „Suntem din același an, am jucat o grămadă cu ea la juniori, abia aștept meciul, iar cea mai bună să câștige!”, a prefațat Miriam Bulgaru meciul de azi.

2. O oportunitate pentru ambele. Această întâlnire se poate dovedi importantă pentru acest început de sezon: Miriam Bulgaru își poate continua ascensiunea, având șansa de a se apropia, în acest an, de intrarea în top 100 (e pe locul 195 WTA în acest moment), în vreme ce Jaqueline Cristian poate primi un restart de care are nevoie, după un început de an complicat, cu trei înfrangeri consecutive.

3. Un duel între două jucătoare din aceeași generație, dar cu cariere diferite. Jaqueline și Miriam au 25 de ani, sunt din aceeași generație, dar traiectoria carierelor lor e diferită. Jaqueline a atins câteva borne importante deja, a ajuns printre primele 100 de jucatoare ale lumii și a fost deja în poziția de a lupta pentru un trofeu WTA. Pasul următor pentru ea va fi sa confirme și să replice cât mai des astfel de rezultate. La Miriam, povestea e diferită, pentru că ea abia acum își face intrarea cu adevărat pe scena mare a tenisului. Pentru ea, orice meci de acest fel, la un astfel de turneu, contează. Și orice rezultat bun o va apropia, de aici încolo, de obiectivul ei.