Shop Transylvania Open Tickets
3 - 11 feb. 2024 Cluj-Napoca

TO, ziua 1, recap | Ana Bogdan începe Transylvania Open cu victorie, trece de Alycia Parks în meciul zilei; Anna Blinkova rămâne neînvinsă la Cluj

Ana Bogdan debutează cu victorie la Transylvania Open, după ce a trecut în două seturi strânse, 7-5, 7-5, de Alycia Parks, clasată în această săptămână pe locul 110.

Favorită 8 la această ediție a Transylvania Open, Ana Bogdan o învinge pentru a doua oară la rând pe Parks, după ce, anul trecut la Wimbledon, o învingea pe americancă în trei seturi.

Cum era de așteptat, partida a fost una echilibrată, iar Ana a avut serios de muncit în fața unei adversare incomode, care joacă un tenis agresiv, bazat pe foarte multă forță.

Echilibrul acestei partide s-a rupt la 6-5 în primul set, când Parks a servit pentru a rămâne în set. Bogdan a câștigat acel game la zero, a fugit cu setul – iar de la acel moment totul a arătat mai clar pentru Ana. Odată cu câștigarea primului set, Ana a lovit mai bine, cu mai multă libertate și mai precis, în vreme ce Parks a crescut numărul erorilor. Cu toate astea, Parks nu a renunțat tocmai ușor. Americanca a revenit de la 0-4 și 3-5 în setul doi, egalând la 5-5, când Ana a pus piciorul în prag și nu și-a lăsat adversara să-și ducă revenirea la capăt. Într-un moment important, Bogdan s-a regrupat, a făcut break-ul la 5-5 și a obținut în cele din urmă victoria după un game muncit pe propriul serviciu.

Pentru o nouă calificare în sferturile de finală de la Cluj, Ana va trebui să treacă de învingătoarea meciului Anca Todoni – Erika Andreeva.

Ce s-a mai întâmplat notabil în prima zi la Transylvania Open

Anna Blinkova ajunge la 8 victorii consecutive la Cluj. Anna Blinkova, campioana din 2022, s-a întors la Cluj cu victorie, după ce a trecut într-o manieră categorică de Simona Waltert. Blinkova, care a fost în prim-planul acestui început de an cu victoria imensă obținută cu Elena Rybakina la Australian Open, este jucătoarea de urmărit și în acest an la Cluj: e în formă, joacă un tenis solid și curat și, cel mai important, se simte bine la Transylvania Open, turneu pe care în 2022 l-a câștigat venind din calificări.

Următoarea adversară pentru Blinkova va fi Nuria Parrizas-Diaz, care a obținut astăzi o victorie importantă în partida cu Laura Siegemund. Parrizas-Diaz, care nu mai câștigase un meci pe tabloul principal al vreunui turneu WTA sau Grand Slam din octombrie 2023, a trecut în două seturi, 6-4, 6-4 de nemțoaică.

Clara Tauson își continuă forma bună și la Cluj. Săptămâna trecută, la Linz, Tauson a fost singura jucătoare care i-a luat set Jelenei Ostapenko, având inclusiv mingi de meci. În final, daneza a fost învinsă de Ostapenko în tiebreak-ul setului decisiv în optimile de finală, Ostapenko câștigând în cele din urmă trofeul. O săptămână mai târziu, la Cluj, Tauson începe cu o victorie dominantă, confirmând perioada bună prin care trece: 6-3, 6-1 cu Nadia Podoroska, favorita 9.