Shop Transylvania Open Tickets
3 - 11 feb. 2024 Cluj-Napoca

TO, ziua 3, recap | Arantxa Rus o elimină pe Alizé Cornet, Ana Bogdan revine în sferturile de finală Transylvania Open

Pentru al doilea an la rând, Ana Bogdan se califică în sferturile Transylvania Open, după victoria obținută cu Erika Andreeva, un dublu 6-4 și un meci foarte intens, pe care Ana l-a gestionat mai bine în momentele-cheie din setul secund, cânnd a revenit de la 1-4.

Favorită 8 la această ediție, Ana Bogdan bifează primul ei sfert de finală WTA din noul sezon.

Partida cu Andreeva, jucătoare în vârstă de 19 ani venită din calificări, a fost pe alocuri epuizantă, cu multe schimburi dure, Ana având, atunci când a contat mai mult, un plus de inspirație.

Dacă în primul set lucrurile au mers destul de liniștit în direcția Anei, setul doi a avut o poveste diferită – dar cu același deznodămând. Bogdan a revenit de la 1-4 (și minge de 1-5), câștigând apoi cinci game-uri consecutive.

Pentru prima ei semifinală la Cluj, Ana va trebui să treacă de Arantxa Rus, favorita principală a turneului. Rus și Bogdan s-au mai întâlnit de trei ori până acum, toate meciurile fiind câștigate de Ana. Cel mai recent au jucat în 2022, pe iarbă, când Ana a câștigat în două seturi.

Arantxa Rus supraviețuiește unui meci dur, o elimină pe Alizé Cornet

Favorita 1 a turneului merge mai departe după o victorie muncită, în trei seturi, contra lui Alizé Cornet: a fost 4-6, 6-4, 6-0 pentru jucătoarea din Olanda, o partidă care a durat aproape trei ore. Rus a trebuit să apeleze la toate resursele și creativitatea pentru a o întoarce pe Cornet, după un prim set grozav.

Rus traversează cea mai bună perioadă a carierei sale. Ea a ajuns la Cluj după un sezon în care a câștigat trei titluri WTA și alte două ITF. Iar prin victoria de azi, Arantxa se califică în al doilea sfert de finală WTA (după Hobart).

Nuria Parrizas-Diaz oprește seria bună pe care Anna Blinkova o avea la Cluj

Nuria Parrizas-Dias a reușit astăzi o nouă victorie mare, după cea din primul tur, când trecuse de Laura Siegemund, ea eliminând-o acum pe Anna Blinkova (6-1, 3-6, 6-4), câștigătoarea din 2022, care avea opt victorii consecutive la Transylvania Open.

Parrizas-Dias va juca în turul următor cu învingătoarea meciului Elisabetta Cocciaretto – Harriet Dart.